A Cerberos Kutyaiskola 2007 júliusa óta, immár hét esztendeje működik a főváros X. és XVI. kerületének határán. Elsősorban viselkedés-problémás, antiszociális ebekkel foglalkozunk.

 

Kiképzőink sok éves tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Számtalanszor találkoztunk kétségbeesett gazdikkal. Őket hallgatva felmerült egy kérdés: „Miért nem keresnek fel egy kutyaiskolát?” Hiszen egy hozzáértő szakember tudna segíteni a kutyával kapcsolatos problémákon. Feltéve a kérdést, mindig hasonló válaszokat kaptunk: ”Elvittem, de azt mondták: öreg, agresszív, összeférhetetlen, hiperaktív, harapós, félős… Egy szóval problémás.   A menhelyekre tíz kutyából hármat azért adnak be, mert megharapott valakit, vagy csak kezelhetetlen. Mivel ez a zavar általában tanult hibás viselkedésforma, a kutyák 98%-ánál a gazdák együttműködésével jelentős javulás érhető el.   Célunk, hogy munkánkkal csökkentsük a kutyatámadások számát, s hogy a kutyák élhetőkké – együtt élésre alkalmassá váljanak. Jelentős azon ebek száma is, amelyek ezáltal menekültek meg attól, hogy az amúgy is zsúfolt menhelyek egyikén, netán az utcán – veszélyeztetve embereket és állatokat – vagy injekció által fejezzék be életüket. Olyan szakemberek fogtak össze, akik szeretnék, ha Magyarországon is beszélhetnénk kulturált állattartásról. Van közöttünk kiképző, állatorvos, kutyakozmetikus, viselkedési szaktanácsadó…

 

Az elmúlt évek alatt több mint négyszáz eb és gazda fordult meg nálunk, köztük  Adrian Paul angol színész és élettársa kutyáikkal, Nógrádi Bence dél-afrikai író és családja kutyáikkal, Péter Szabó SzilviaNOX énekesnője kedvencével, Ganxsta Zolee és felesége argentin dogjaikkal és mentő csapatukkal, Dögei Éva szinkronszínésznő Szusi kutyájával, Dr. Böhm György rendező, színdarabíró, MüPa művészeti igazgató az örök ovis Fügével és más ismert személyiségek is.

 

A Cerberos Kutyaiskola 2009. májusában megnyitotta 2. iskolájának kapuit. A Kecskeméti iskola felépítésében, működésében teljes mértékben az anyaiskola elveit követi. Kiképzői országosan elismert szakemberek, akik munkájukkal szeretnék elérni, hogy a kulturált állattartás ne csak a fővárosban, hanem Budapesttől távol is elérhetővé váljon. 2012-ben a nagykanizsai és váci iskolánk is. Így már az ország négy pontján vagyunk megtalálhatóak! Klubtagjaink szabadidejükben menhelyeken, gyepmesteri telepeken segítik az ottani önkéntesek munkáját.

 

Foglalkozásainkon, tanfolyamainkon, bemutatóinkon kívül ingyenes előadás-sorozatokat szervezünk (Mentési Alapismeretek Tanfolyam, Állatvédő Klub), ezzel is segítve a felelősségteljes és kulturált állattartás megismertetését.